skip to Main Content

Den dansande fjärilen

Kreativt skrivande.. 

Den dansande fjärilen 🦋

Det var en gång en fjäril, det var en mycket vacker fjäril som gärna flög omkring och visade upp sina vackra vingar. Vingar hon var så stolta över, och så djupt tacksamma för. Det fanns en tid inte så länge sedan då hon inte för en sekund hade kunnat tro att hon var en fjäril, att hon hade dessa magiska vingar inom sig. Hon hade upplevt det som att hon var fast i mörkret och kunde inte se någon väg ut, hon hade trott att det var hennes enda verklighet. Tänk om hon vetat att hon en dag skulle vara fri att flyga omkring bland blommorna. Fri att flyga med solens värmande strålar på hennes vingar.

Hon undrade ibland om hennes tid i mörkret hade varit lättare om hon vetat. Kanske hade det gjort det svårare för henne att överlämna sig till tillvaron i mörkret om hon vetat tiden som väntat henne. Kanske hade det bara gjort henne frustrerad och gjort tiden i mörkret till en kamp för att komma ut i ljuset. Nu hade hon trots allt inte vetat annat, hon hade inte vetat vad som väntade henne så hon hade gjort det bästa av sin tid. Hon hade accepterat och överlämnat sig. Hon hade vilat där, funnit sin kraft, en kraft hon nu inte hade kunnat eller velat vara utan.

Men skulle hon vara ärlig med sig själv, så nog hade där funnits ett vetande att där väntade något bortom detta mörker. Ibland hade hon även sett ett ljus glimma till i mörkret, som blinkade stjärnor på en nattsvart himmel. Hon förstår nu att dessa stjärnor i hennes mörker hade varit ett löfte till henne om hennes kommande tid i ljuset. Och om hon kände efter djupt inom sig så visste hon att ljuset alltid hade varit med henne, genom allt, även i mörkret.

Hon flög till och satte sig på en lysande gyllengul blomma, slog ut sina vackra vingar, som skimrade än vackrare när solens strålar sken på henne. Hon överlämnade sig till hennes tid som fjäril, då hon visste att även detta hade sitt slut. En dag skulle hon finna sig i en annan form, på en annan plats, i en annan tid. Hon gjorde det hon gjorde bäst och det var just nu att vara en vacker fjäril, och hon älskade och tog tillvara på varje sekund fullt ut.

För i detta nu var hon en vacker fjäril som dansade på ängarna.

En kort berättelse av mig.

Maarit L Rose
The Infinite Heart

Back To Top